Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: muszaki.uni-mate.hu

BioPhys Spring 2014

Idén június 17-19. között Nyitra adott otthont a tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő BioPhys Spring (BPS 2014) konferenciának.

Ez a nemzetközi konferencia főként a fiatal kutatók, PhD hallgatók számára kínál lehetőséget arra, hogy tudományos eredményeikről beszámoljanak. A tudományos bizottság tagjai: Jozef Horábik és Krystina Konstankiewicz a Lengyel Tudományos Akadémia Agrofizikai Intézet professzorai, Jiri Blahovec és Martin Libra a prágai Cseh Élettudományok Egyetem professzorai, Farkas István professzor a SZIE Környezetipari Rendszerek Intézet igazgatója, Seres István a SZIE Fizika és Folyamatirányítási Tanszék vezetője, Zuzana Hlavacová a nyitrai Szlovák Agrártudományi Egyetem Mérnöki Karának oktatási dékánhelyettese és a rendezvény szervezője Vlasta Vozarova a nyitrai Agrártudományi Egyetem Fizika Tanszékének vezetője.

A rendezvény programjában 5 szekcióban 43 előadás szerepelt. Az előadások foglalkoztak a biológiai anyagok villamos és hőtechnikai tulajdonságaival, különböző modellezéseikkel, az élelmiszerek szárítási és tárolási kérdéseivel, különböző biokémiai folyamatok vizsgálatával, a megújuló energiák biofizikai alkalmazási lehetőségeivel továbbá részesei lehettünk a biofizikához kapcsolódó fizikai kísérletek bemutatójának.

Nagyon fontos, hogy a cseh, indonéz, lengyel, magyar, román, szerb és szlovák résztvevőknek eredményeik bemutatásán túl szorosabb szakmai együttműködés kialakítására és szakmai konzultációkra is lehetőséget kínált a konferencia. A tudományos munka mellett Nyitra környékének megismerésére is volt alkalom.

A résztvevők hasznos ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak. Az előadások két oldalas összefoglalói a rendezvényhez kapcsolódó kiadványban a Kosáry Domonkos Könyvtár és Levéltárban hozzáférhetők. A rendezvénysorozat 2015-ben Gödöllőn folytatódik, a SZIE Fizika és Folyamatirányítási Tanszék szervezésében.

© 2004-2017.