Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: muszaki.uni-mate.hu

Veteránjárműves rendezvény a Gépészmérnöki Karon

A Magyar Veteránjárművesek Szövetsége (MAVAMSZ) meghívásának eleget téve 2014. november 6-8 között ismét Budapesten tartotta évi rendes közgyűlését és az azt követő szakmai konferenciát a Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége (FIVA).

A program szombat este Gödöllőn a Szent István Egyetemen zárult. A Mezőgazdasági Eszköz-, és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum a gálavacsora keretében látta vendégül a hazai-, és a nemzetközi veterán járműves szervezetek mintegy 150 meg-jelent tagját. A rendezvény résztvevőit a szervezésben közreműködő Szakmúzeum részéről Dr. Hentz Károly múzeumigazgató, valamint a Gépészmérnöki Kar képviseletében Dr. Bártfai Zoltán tovább-, és felnőttképzési igazgató köszöntötte, aki méltatta a szervezetek elkötelezettségét a járműtechnikai értékek megőrzéséhez, és kinyilvánította a Kar együttműködési szándékát a muzeális jellegű járművek fennmaradását szolgáló mozgalom tevékenységének szakmai támogatásához.


A program részeként a résztvevők megtekintették a múzeum belső udvarán kiállított magyar veterán haszonjármű bemutatót, a Maróti-féle motortörténeti kiállítást, és a magángyűjtők által rendelkezésre bocsátott restaurált Pannónia, Csepel, Mátra és Panni motorkerékpárokat.

A program a Gépészmérnöki Kar hallgatói által vezetett angol nyelvű tárlatlátogatással zárult, amelynek keretében a vendégek megismerhették a múzeum gyűjteményének kiállított darabjait.

© 2004-2017.