Ön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Műszaki Intézet jogelődjének, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának az archív honlapját böngészi. Az oldalon fellelhető információk már nem frissülnek, időközben aktualitásukat veszthették.

Az aktuális információkhoz kérjük, látogasson el a Műszaki Intézet új oldalára: muszaki.uni-mate.hu

Diagnosztikai és szerviztechnikai laboratóriummal gyarapodott a Gépészmérnöki Kar

Diagnosztikai és szerviztechnikai laboratóriumot adott át a Gépészmérnöki Kar Mechanikai és Géptani Intézete korábbi gépszínében dr. Tőzsér János rektor és Figler Kálmán kancellár. A beruházás értékét jól jellemzi, hogy a számos berendezés között található egy olyan univerzális kerékszerelő, amely akár 1400 kilogramm tömegű kerék szerelésére is alkalmas.

Az ünnepség résztvevőit – köztük aszódi és váci középiskolásokat – dr. Bártfai Zoltán egyetemi docens, tanszékvezető köszöntötte, majd dr. Tőzsér János rektor méltatta a nagy értékű fejlesztést, amely elősegíti a gyakorlatorientált gépészmérnökképzést. Dr. Szabó István dékán, nemzetközi és külkapcsolati rektorhelyettes kiemelte, hogy az új laboratórium kialakítása egy nyolcéves folyamat része. Ez idő alatt a kar gyakorlati oktatási bázisának minden egyes négyzetméterét korszerűsítették és új funkcióval gazdagították. A modern laboratóriumok új lendületet adnak a képzésben.

Ballok Attila, a Robert Bosch Kft. regionális gépjármű diagnosztika értékesítési vezetője elmondta, hogy a 300 ezer ember foglalkoztató nemzetközi vállalat kutatási-fejlesztési tevékenységére jellemző a munkanaponként megszülető 18 szabadalom. Hazánkban 12 ezer munkavállalója van a Boschnak. Budapesten, a cégcsoport második legnagyobb európai autóipari fejlesztési központjában közel kétezer mérnök dolgozik. Ha valahol, hát itt tudják, hogy az oktatásnak mi a jelentősége, hiszen az autóipar rohamosan fejlődik.
Pálfalvi Gábor, s M.E.T. Kft ügyvezető igazgatója a diagnosztikai és szerviztechnikai laboratórium felszerelését mutatta be az érdeklődőknek.

Kép és szöveg: Balázs Gusztáv

Kattintásra galéria nyílik!

© 2004-2017.